https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/uz-po-osme-se-bude-soutezit-o-titul-ropak-roku
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Už po osmé se bude soutěžit o titul Ropák roku

6.3.2000 10:50 | PRAHA, BRNO (EkoList)
Již osmý ročník ankety o titul Ropák roku vyhlásily včera Děti Země. Titul Ropák roku získá ten z kandidátů, kdo podle verdiktu 120členné hodnotící komise "spáchal" nejneekologičtější čin roku 1999. Zároveň s udělováním titulu Ropák roku proběhne i 5. ročník ankety o nejabsurdnější výrok v oblasti životního prostředí v minulém roce - "Zelená perla".
 

Návrhy kandidátů shromažďují Děti Země ve své brněnské kanceláři. Nominovat soutěžící do obou anket může kdokoli i na internetové stránce Dětí Země http://www.detizeme.cz do 24. března. Podle mluvčího organizátorů, Miroslava Patrika, shromáždili Děti Země dosud již 40 návrhů na titul Ropák roku 1999. "To je rekordní počet," říká Miroslav Patrik. "Podle dosavadních signálů má největší šanci Jiří Drda, bývalý primátor Liberce a dnes poslanec parlamentu za ODS," dodává Patrik.

Titul "Ropák roku 1998" dostal ministr průmyslu a obchodu Miroslav Grégr (ČSSD) za to, že ve vládě prosadil dostavbu jaderné elektrárny Temelín, byl garantem energetické politiky, navrhoval výstavbu kanálu Dunaj - Odra - Labe a zpochybňoval útlum těžby uranu.

Vítězem ankety "Zelená perla roku 1998" se stal Libor Řehák, bývalý prezident Asociace profesionálních myslivců , dnes pracovník MZe ČR za výrok: "Nekontrolované šíření rysa je v rozporu se základní Listinou lidských práv a svobod."


reklama

 
Jakub Kašpar

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist