https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/uzemni-plan-pro-krkonose-ma-podle-hejtmana-zustat-jednotny
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Územní plán pro Krkonoše má podle hejtmana zůstat jednotný

9.8.2001 12:52 | HRADEC KRÁLOVÉ (ČIA)
Nejvyšší české hory Krkonoše by měly být zpracovány jako jeden územní celek, přestože se nacházejí na území dvou krajů. Vyplynulo to z jednání hejtmana Královéhradeckého kraje Pavla Bradíka s ředitelem Krkonošského národního parku Jiřím Novákem, které se uskutečnilo ve středu 8. srpna.
 

Jak ČIA informovala tisková mluvčí krajského úřadu Ludmila Hovorková, podle hejtmana je pro rozvoj Krkonoš důležitý jednotný územní plán. Ten by oba kraje začlenily do svých územních plánů. Vlastní tvorba plánu je však ještě v nedohlednu. "Zatím proběhla pouze tato informativní schůzka, podrobnější termíny nepadly," řekla Hovorková.

Krkonoše se v minulosti nacházely na území někdejšího Východočeského kraje. Při přechodu na nové členění krajů však západní část Krkonoš, ležící v okrese Semily, připadla pod Liberecký kraj. Jde například o známá horská střediska Harrachov nebo Rokytnice nad Jizerou.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist