https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/uzemnimu-planovani-na-zlinsku-chybeji-informace
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Územnímu plánování na Zlínsku chybějí informace

1.6.2001 20:38 | ZLÍN (ČIA)
S nedostatkem objektivních informací pro koncepční plánování se potýká odbor územního plánování a stavebního řádu Krajského úřadu ve Zlíně, který letos v březnu zahájil činnost. Informovala o tom vedoucí odboru Alena Miklová.
 

"Sice je poměrně dobře zmapován stav technické infrastruktury, nemáme však vůbec přehled o tom, které podniky dnes vlastně fungují. Scházejí nám geografická data a informace z celé řady dalších oblastí," uvedla. Poukázala na to, že uvedený handicap je důsledkem právních norem, které od počátku devadesátých let chrání osobní data soukromých osob, ale komplikují práci příslušných orgánů. Miklová proto prosazuje vznik speciálního pracoviště, které bude informace statistického charakteru pro potřeby jednotlivých krajů vyčerpávajícím způsobem shromažďovat, aktualizovat a analyzovat.

Tento záměr deklaroval také zástupce hejtmana Petr Bartoš, který při veřejném projednávání programu rozvoje kraje uvedl: "Jedním z prvořadých úkolů bude vytvoření systému, který umožní získávat velmi těžce dostupné informace, potřebné pro další strategické plánování regionálního rozvoje."

Vládou schválený územní plán zlínské aglomerace pokrývá prozatím jen tři okresy - Kroměříž, Uherské Hradiště a Zlín. Vsetínský okres zůstal stranou, neboť v době, kdy se plán vytvářel, spadal ještě pod regionální pracoviště ministerstva pro místní rozvoj v Ostravě.

V současné době se dokončuje územní plán velkého územního celku Beskydy, který zahrnuje vedle okresů Frýdek-Místek a Nový Jičín také Vsetín. Protože územní celek přechází přes hranice dvou krajů, Ostravského a Zlínského, v konečné fázi musí tento dokument schválit vláda.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist