https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/v-arboretu-ve-vsetinskem-semetine-byl-dokoncen-vyukovy-vcelin
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

V arboretu ve vsetínském Semetíně byl dokončen výukový včelín

12.11.2022 00:26 | VSETÍN (ČTK)
V arboretu ve vsetínském Semetíně byl dokončen výukový včelín. Šlo o vítězný projekt participativního rozpočtu města za loňský rok. Stavba byla dokončena v závěru října, náklady byly jeden milion korun, sdělila ČTK mluvčí vsetínské radnice Jana Raszková.
 

Vybudování výukového včelína přístupného pro širokou veřejnost iniciovali semetínští včelaři Petr Chytil a Josef Zádrapa. Jde o dřevěný objekt s šesti úly. "Pod vedením a odborným dohledem budou návštěvníci ve včelíně obeznámeni se životem a složitostí chovu včel. Praktické ukázky včelího života a díla budou prováděny bezpečným způsobem přes oddělenou drátěnou stěnu. Včely bude možné také pozorovat v proskleném úle," uvedli Chytil a Zádrapa.

"Protože je však letošní sezona v arboretu již ukončena, navštívit výukový včelín bude možné až v té nadcházející, která začíná v úvodu května," uvedl místostarosta Pavel Bartoň (ANO).

Včelín bude provozovat společnost Městské lesy Vsetín, která se stará i o arboretum. "V odborné péči ale budou mít toto zařízení právě autoři projektu, v jejichž součinnosti probíhala i samotná realizace. Předpokládáme, že včelín bude přístupný v běžné otvírací době arboreta pro širokou veřejnost, ale případný odborný výklad si bude nutné předem objednat. Provozní režim ještě budeme dolaďovat," uvedla jednatelka Městských lesů Vsetín Bohumila Holeňová.


reklama

 
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist