https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/v-arealu-kralupskeho-kovosrotu-hasici-pri-dohasovani-zlikvidovali-dalsi-ohen
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

V areálu kralupského kovošrotu hasiči při dohašování zlikvidovali další oheň

11.7.2022 00:13 | KRALUPY NAD VLTAVOU (ČTK)
Požár v areálu kovošrotu v Kralupech nad Vltavou si vyžádal vyhlášení zvláštního stupně požárního poplachu.
Požár v areálu kovošrotu v Kralupech nad Vltavou si vyžádal vyhlášení zvláštního stupně požárního poplachu.
Foto | Jan Kostík, oddělení dokumentaristace MV-GŘ HZS ČR. / HZS Středočeského kraje
V areálu kralupského kovošrotu hasiči v pondělí při dohašování požáru zlikvidovali další oheň. Dnes by po týdnu mohli předat místo majiteli, pokud se neobjeví další skryté ohnisko nebo plamenné hoření, řekla ČTK mluvčí středočeských hasičů Vladimíra Kereková.
 

Požár v areálu vypukl v úterý, hasiči ho stále neprohlásili za zlikvidovaný. Podle Kerekové plánovali hasiči předat místo, které nepřetržitě hlídají, majiteli už dnes, ale objevilo se plamenné hoření, proto ještě zásah pokračuje. Pokud nenastanou další komplikace, mohli by areál předat vlastníkovi v úterý dopoledne.

Oheň se rozhořel ve zhruba 50 metrů široké skládce plastového odpadu. Postupně zde zasahovalo několik stovek hasičů, ve čtvrtek ráno dostali požár asi po 40 hodinách pod kontrolu. V pátek byl poplachový stupeň snížen na základní, do čtvrtečního večera platil nejvyšší možný.

Dosud způsobená škoda požárem je odhadnutá na tři miliony korun a nadále pokračuje vyšetřování jeho příčiny. Policisté případ vyšetřují jako podezření ze spáchání přečinu poškození cizí věci, za což v případě dopadení pachatele a prokázání viny hrozí až tříletý trest vězení.


reklama

 
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist