https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/v-arealu-skody-plzen-se-uvolni-58-hektaru-pro-nove-investory
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

V areálu Škody Plzeň se uvolní 58 hektarů pro nové investory

14.4.2004 17:41 | PLZEŇ (ČIA)
Zařazení projektu revitalizace plzeňského průmyslového areálu Škody do programu na podporu rozvoje průmyslových zón schválilo ministerstvo průmyslu a obchodu. Plzeň chce regenerací areálu navázat na průmyslovou zónu Borská pole, která je již obsazena. Dnes to ČIA sdělila tisková mluvčí plzeňského magistrátu Zdena Kubalová.
 

Areál Škody Plzeň má rozlohu 190 hektarů, na kterých se uskuteční sanace ekologických škod a demolice zastaralých budov. Podle ředitele divize podnikatelských nemovitostí agentury CzechInvest Zdeňka Jany se tak uvolní pro nové investory plocha 58 hektarů. Zbytek si ponechá Škoda Holding a další nástupnické společnosti zkrachovalé Škody Plzeň. Zlepší se též dopravní obslužnost areálu. V areálu Škody by mělo podle Jany vzniknout dva až tři tisíce nových pracovních míst. Administrátorem projektu revitalizace bude Škoda Holding, výhradním partnerem města při vyhledávání investorů agentura CzechInvest.

Při vytváření nových průmyslových zón se CzechInvest angažuje od roku 1999. Dosud vzniklo 80 zón na zelené louce, do kterých stát investoval 3,5 miliardy korun. Projekt revitalizace areálu Škody Plzeň je v pořadí teprve druhý projekt obnovy starých průmyslových areálů, takzvaných brownfields. Prvním je sanace bývalého vojenského letiště u Žatce.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist