https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/v-asi-skoncila-uprava-zelene-v-brezove-ulici-za-1-5-milionu
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

V Aši skončila úprava zeleně v Březové ulici za 1,5 milionu

25.11.2016 10:51 | AŠ (ČTK)
Výsadbou nové zeleně skončily tento týden úpravy Březové ulice v Aši. Stavbaři tam asi o deset metrů posunuli původní zelený pás, který lidem v přilehlých domech stínil do oken. Jedna z posledních letošních investic Aše vyšla asi na 1,5 milionu korun, informoval mluvčí ašské radnice Milan Vrbata.
 

"V části Březové ulice stavební firma 'ukrojila' v délce 100 metrů asi desetimetrový pruh parku. Poté, co se odtud odstranila stávající zeleň, byl terén zpevněn 60 centimetrů vysokou gabionovou zídkou. Poslední úpravou pak byla výsadba nové zeleně, která má břeh zpevnit a zároveň bude plnit estetickou funkci," uvedl Vrbata. V ulici bylo vysazeno devět stromů - buky a střemchy, a více než pět set keřů, mimo jiné azalek, rododendronů, tisu a ptačího zobu.

Přerostlá zeleň v ulici propouštěla k domům málo světla. Někteří obyvatelé ulice navíc kvůli riziku pádu stromů měli obavy o své bezpečí, hrozilo i poškození zaparkovaných aut. Stavba trvala od začátku října a dopravu ve slepé Březové ulici neomezila.

Letos byly ve třináctitisícové Aši prioritou především investice do infrastruktury, podařilo se zrekonstruovat například frekventovanou ulici Gustava Geipela. Investovalo se ale také do protipožárních úprav centra LaRitma a do projektových dokumentací na akce pro příští rok. Město letos hospodařilo se 191 miliony korun.


reklama

 
Další informace |
Líbil se vám článek? Přispějte si na napsání dalšího.
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist