https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/v-bazenku-v-pnovicich-zustal-uveznen-bobr-pomohli-hasici
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

V bazénku v Pňovicích zůstal uvězněn bobr, pomohli hasiči

23.7.2017 18:53 | LITTOVEL (ČTK)
Zmateného bobra z bazénku vylovili až přivolaní hasiči.
Zmateného bobra z bazénku vylovili až přivolaní hasiči.
Licence | Všechna práva vyhrazena. Další šíření je možné jen se souhlasem autora
V zahradním bazénku zůstal dnes uvězněn metrový bobr, který zabloudil na dvorek domu v Pňovicích na Olomoucku. Zmateného bobra z bazénku vylovili až přivolaní hasiči. Zvíře poté vypustili do volné přírody, řekl mluvčí hasičů Zdeněk Hošák.
 

Obec Pňovice leží nedaleko Litovelského Pomoraví, které se bobry jenom hemží. Jeden z nich se dnes vydal prozkoumat okolí vodního toku a nakonec se rozhodl osvěžit ve vodě zahradního bazénku, který mu stál v cestě. Z bazénku už ale bobr nedokázal vylézt.

"Jednalo se o velkého bobra, zhruba o metrové délce," uvedl Hošák. Majitel zahrady si s bobrem v bazénku nevěděl rady. Hasiči bobra chytili pomocí speciální tyče se smyčkou a poté jej umístili do barelu, ve kterém vodního hlodavce převezli k nejbližší vodní ploše.

Bobr byl následně vypuštěn do vodního toku.
Bobr byl následně vypuštěn do vodního toku.
Licence | Všechna práva vyhrazena. Další šíření je možné jen se souhlasem autora


reklama

 
Další informace |
Líbil se vám článek? Přispějte si na napsání dalšího.
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist