https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/v-bioparku-stit-u-obce-klamos-na-hradecku-utekli-dva-tygri-a-lev
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

V Bioparku Štít u obce Klamoš na Hradecku utekli dva tygři a lev

16.7.2018 00:40 | KLAMOŠ (ČTK)
V soukromém Bioparku Štít u obce Klamoš na Královéhradecku dnes dopoledne utekli z klece dva tygři (na obrázku) a lev.
V soukromém Bioparku Štít u obce Klamoš na Královéhradecku dnes dopoledne utekli z klece dva tygři (na obrázku) a lev.
Licence | Všechna práva vyhrazena. Další šíření je možné jen se souhlasem autora
V soukromém Bioparku Štít u obce Klamoš na Královéhradecku dnes dopoledne utekli z klece dva tygři a lev. Zatím jsou zvířata klidná a zdržují se v areálu bioparku. Na místě zasahuje osm policejních hlídek, zásahová pollicejní jednotka a vrtulník. Lidé z obce by neměli opouštět své domy. Řekla to mluvčí hradecké policie Iva Kormošová.
 

"Čekáme na příjezd veterináře," řekla mluvčí. Zvířata zatím nikoho nezranila. O tom, jak se zvířata dostala z klecí, neměla mluvčí informace. Dnes je biopark podle jeho webu pro veřejnost uzavřen, návštěvní dobu má v létě od úterý do neděle.

Loni v květnu v bioparku lev zranil devětačtyřicetiletého muže z Prahy. Muž si chtěl lva vyfotit a do klece mřížemi prostrčil ke zvířeti ruce s fotoaparátem. Tříletý samec lva pustinného pak na muže zaútočil.

Biopark Štít se na prezentaci na webu charakterizuje jako soukromé zařízení pro chov exotických i domácích zvířat ohrožených vyhubením. Vznik zařízení spadá do poloviny roku 2014. Je v obci Klamoš v její části Štít, asi šest kilometrů od Chlumce nad Cidlinou.

Biopark chová lvy, tygry, levharty, pumu, kočkodany, lemury, makaky, různé druhy ptáků, dále například želvy, koně, drůbež, kozy.

Na konci června utekla ze zooparku ve Zvoli u Prahy puma. Zvíře z areálu uteklo ve čtvrtek 28. června, lidé se kvůli tomu neměli zdržovat venku. V sobotu se pumu podařilo odchytit. Pumu pomáhala hledat specializovaná odchytová služba z Karlových Varů, kterou kontaktoval majitel zoo. Ze zooparku utekla puma také loni v červenci.


reklama

 
Další informace |
Líbil se vám článek? Přispějte si na napsání dalšího.
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist