https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/v-brne-jednaji-o-budoucnosti-dopravy-odbornici-z-21-zemi
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

V Brně jednají o budoucnosti dopravy odborníci z 21 zemí

17.9.2001 20:15 | BRNO (ČIA)
Především na sjednocení úsilí zemí střední a východní Evropy v oblasti koncepcí, výzkumu a dosažení vyššího stupně kompatibility dopravy se zaměřuje dvoudenní mezinárodní konference o inteligentních dopravních systémech (ITS) v kongresovém centru hotelu Holiday Inn v Brně. V prvé fázi se témata dotýkají především silniční dopravy. ČIA to dnes v místě akce řekl náměstek ministra dopravy a spojů Pavel Stoulil.
 

Cílem konference je podle Stoulila zlepšení bezpečnosti a plynulosti dopravy spolu s optimalizací dopravních proudů v územích i ve městech. V odborných sekcích konference informují o technických, ekonomických a ekologických aspektech spojení telekomunikačních a informačních technologií s dopravním inženýrstvím odborníci ze zemí, kde jsou již obdobné systémy využívány.

V Brně se sešlo na 130 specialistů z 21 zemí. Kromě jiných také generální tajemník Evropské konference ministrů dopravy Jack Short.

Konference hodlá podle Stoulila doporučit zpracování jednotné evropské koncepce a architektury ITS a jejich postupné uplatnění v jednotlivých zemích. Poznamenal, že ITS jsou jednou z možností, jak vyvést dopravu z problémů s jejím rychlým rozvojem.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist