https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/v-brne-meteorologove-v-noci-namerili-rekord-2-2-stupne-celsia
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

V Brně meteorologové v noci naměřili rekord -2,2 stupně Celsia

21.4.2017 15:30 | BRNO (ČTK)
V celé České republice bylo nejchladněji v Jihočeském kraji, kde meteorologové naměřili na Jezerní slati až minus 20 stupňů Celsia. / ilustrační foto
V celé České republice bylo nejchladněji v Jihočeském kraji, kde meteorologové naměřili na Jezerní slati až minus 20 stupňů Celsia. / ilustrační foto
Licence | Všechna práva vyhrazena. Další šíření je možné jen se souhlasem autora
V Jihomoravském kraji v noci na dnešek padl teplotní rekord v Brně-Žabovřeskách, kde meteorologové naměřili minus 2,2 stupně Celsia. Původní rekord minimální teploty pro dnešní den byl z roku 1991, a to minus 1,4 stupně Celsia. ČTK to sdělil Miloslav Hradil z brněnské pobočky Českého hydrometeorologického ústavu.
 

V celé České republice bylo nejchladněji v Jihočeském kraji, kde meteorologové naměřili na Jezerní slati až minus 20 stupňů Celsia. V Moravskoslezském a Libereckém kraji bylo místy kolem minus deseti stupňů.

Nižší teploty se v Česku drží od začátku týdne. Na řadě míst i sněžilo, například na Šumavě leží souvislá vrstva sněhu. V nejbližších dnech se podle předpovědi nepatrně oteplí a noc na sobotu by už mrazivá být neměla. Teploty mají klesnout nejníž k sedmi až třem stupňům Celsia, k ránu ale může na severu v oblastech nad 600 metrů nad mořem sněžit.



reklama

 
Další informace |
Líbil se vám článek? Přispějte si na napsání dalšího.
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist