https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/v-brne-ocenili-vitezne-projekty-souteze-malych-debrujaru-rafan-2001
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

V Brně ocenili vítězné projekty soutěže malých debrujárů Rafan 2001

23.5.2001 16:31 | BRNO (ČIA)
Model visutého mostu z papíru, kartonu a provázků, vytvořený členy Klubu malých debrujárů při Základní škole U Krčského lesa v Praze 4, se stal vítězným projektem mezinárodní ekologické soutěže Rafan 2001. Asociace malých debrujárů ČR vyhlásila výsledky soutěže v úterý 22. května v Brně v úvodní den 21. mezinárodního veletrhu výroby obalových prostředků, obalů, tisku a reprografie Embax-Print+PacPro. Oceněno bylo 38 českých a 19 zahraničních vítězných projektů.
 

Ve čtvrtém ročníku soutěže Rafan, vyjadřující radost, fantazii a nápady při zajímavých pokusech či tvorbě výrobků z odpadových materiálů, se zúčastnilo 337 projektů tvůrců z ČR, Belgie, Francie, Slovenska a Velké Británie. Na výběr měli od hraček přes hry a hlavolamy, dekorační předměty po netradiční využití odpadů. Soutěž původně vznikla v roce 1998 jako místní klání Klubu malých debrujárů v Kloboukách u Brna.

Asociace malých debrujárů ČR vznikla na základě zkušeností z Kanady a přes Francii hnutí proniklo do České republiky, kde působí od roku 1992. Česky vyjádřeno "šikulové" jsou děti od 7 do 15 let, pro něž se věda a technika stala zábavou i poučením. Česká asociace je členem Mezinárodní federace malých debrujárů (FIPD).


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist