https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/v-brne-se-pri-dni-bez-aut-ve-ctvrtek-uzavre-ulice-nadrazni
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

V Brně se při Dni bez aut ve čtvrtek uzavře ulice Nádražní

20.9.2016 09:15 | BRNO (ČTK)
Brno oslaví Den bez aut
Brno oslaví Den bez aut
V Brně se ve čtvrtek u příležitosti Dne bez aut uzavře pro auta ulice Nádražní. Prostor, který Brňané vnímají jako zanedbaný, chaotický a nepřívětivý, se na den změní. Akce nazvaná Hlavas bez aut se zaměřuje zejména na kvalitu veřejného prostoru. Cílem akce je umožnit lidem zažít přednádražní prostor příjemnějším způsobem, sdělil ČTK mluvčí magistrátu Filip Poňuchálek. Den bez aut je součástí Týdne mobility a uskuteční si i v řadě evropských měst.
 

Před nádražím vzniknou odpočinkové zóny s možnostmi občerstvení, bude zde fungovat cyklodílna. "Lidé uvidí i několik informačních kampaní. Dozvědí se o iniciativě Jezdím pro Brno, představený bude projekt Městské zásahy, kdy se lidé mohou vyjádřit k problematickým místům v brněnském veřejném prostoru," přiblížil Poňuchálek. Město bude také lidi seznamovat s Plánem udržitelné mobility, který má s pomocí různých prostředků zabránit dalšímu výraznému nárůstu individuální automobilové dopravy a nabídnout alternativy.

Lidé zde uvidí i prezentaci konkrétních projektů urbanisticko-dopravních řešení ulic Nádražní a Benešovy a také chystaných staveb nových tramvajových tratí v ulicí Plotní, do univerzitního kampusu a do Líšně od Stránské skály.

Během dne kolem nádraží projedou jenom tramvaje a autobusy MHD. Řidiči místo objedou přes ulici Úzkou. Autobusy RegioJet, které kolem nádraží jezdí k nádraží u hotelu Grand, budou přijíždět od Koliště přes Malinovského náměstí a Benešovu. "Neočekáváme žádné komplikace, autobusy mohou nabrat maximálně zpoždění několik minut," řekla ČTK ředitelka autobusové dopravy Ivana Kašická.


reklama

 
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist