https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/v-brne-se-uskutecni-zahradnicky-veletrh-zeleny-svet-2001
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

V Brně se uskuteční zahradnický veletrh Zelený svět 2001

6.9.2001 19:06 | BRNO (ČIA)
8. září v areálu Agro Brno-Tuřany v Horních Heršpicích. Součástí nabídky produkce 35 vystavovatelů, z nichž je sedm zahraničních, bude na pět tisíc odrůd květin a okrasných dřevin. ČIA to dnes potvrdila tajemnice AZV Vlasta Zdražilová. Expozice nultého ročníku akce počátkem září 2000 zhlédlo přes 1500 odborníků ze šesti zemí.
 

Zatímco prezentačních akcí toho druhu pro veřejnost je v ČR pořádána podle Zdražilové zvláště na jaře a na podzim celá řada, odborná akce určená pro obchodní a kontraktační účely v zahradnickém oboru neexistuje ani jediná. O pořádání prestižního veletrhu s ryze zahradnickou nomenklaturou dosud pořadatelské firmy výstav a veletrhu zájem neprojevily.

Od svého založení v květnu 2000 usiluje AZV podle Zdražilové o vybudování solidního postavení členských firem na českém trhu, zejména v souvislosti se vstupem ČR do Evropské unie, kde konkurenceschopnost ovlivňuje i propagace zboží a služeb. Zamýšlí k tomu postupně sdružit finanční prostředky i prostřednictvím dotací a grantů.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist