https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/v-brne-zacali-s-dopravni-stavbou-za-16-miliard-kc
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

V Brně začali s dopravní stavbou za 1,6 miliard Kč

31.12.2003 11:50 | BRNO (ČIA)
Dopravní obslužnost a ekologické zatížení frekventované části jihomoravské metropole má výrazně zlepšit výstavba mimoúrovňové křižovatky ulic Hlinky, Pisárecké a Bauerovy poblíž výstaviště v Brně - Pisárkách. Stavba, která si vyžádá celkové náklady ve výši 1,633 miliardy korun, má být dokončena v březnu 2007. Sdružení firem vedené společností Skanska DS již zahájilo stavební práce na velkém městském okruhu za plného provozu. ČIA o tom informoval náměstek primátora Petr Zbytek.
 

V roce 2004 mají náklady na investici dosáhnout zhruba 300 milionů korun na přípravu území a na výstavbu nového mostu přes řeku Svratku mezi ulicemi Veslařskou a Žabovřeskou. Přemostění má do šesti měsíců zajistit dočasné spojení do městské části Kohoutovice poté, co budou delší dobu uzavřeny ulice Hlinky a Pisárecká. Součástí stavby mimoúrovňové křižovatky se zhruba 800 metrů dlouhou vozovkou se čtyřmi pruhy bude i 320 metrů dlouhý tunel. Projekt vypracovala rakouská projekční společnost PK Ossendorf, která je i autorem projektu již provozovaných dálničních tunelů na Pražské radiále v Brně.

Jihomoravská metropole Brno se má podle slov ministra dopravy Milana Šimonovského po připojení České republiky k Evropské unii stát významnou dopravní křižovatkou velkých evropských koridorů. Polsko a Rakousko například podporují záměr, aby přes Brno vedla trasa, která propojí sever Evropy s jihem.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist