https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/v-brnenske-zoo-maji-vzniknout-dve-venkovni-ucebny-pro-vzdelavani-vetsich-skupin
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

V brněnské zoo mají vzniknout dvě venkovní učebny pro vzdělávání větších skupin

30.3.2024 00:23 | BRNO (ČTK)
Ilustrační foto
Ilustrační foto
Licence | Všechna práva vyhrazena. Další šíření je možné jen se souhlasem autora
V areálu brněnské zoologické zahrady by měly vzniknout dvě venkovní učebny. Vybavené mobiliářem, vzdělávacími prvky, připojením na wi-fi a elektřinu i toaletami by sloužily pro vzdělávání větších skupin. Hlavním cílem projektu je zvyšování kvality přírodovědného a environmentálního vzdělávání v mimoškolním a zájmovém vzdělávání, řekl mluvčí zoo Michal Vaňáč.
 

"Rozšíření a zkvalitnění prostor pro vzdělávání je přínosem pro všechny cílové skupiny, které se účastní zájmového a neformálního vzdělávání, ale i pro zaměstnance, kteří získají kvalitní zázemí pro svoji práci," uvedl mluvčí.

První point s názvem Lidé, zvířata a rostliny bok po boku vznikne mezi Dětskou zoo a Africkou vesnicí. "Bude zaměřený na domácí zvířata, domestikaci, šlechtění a vývoj zvířat a rostlin po boku člověka s důrazem na společnou historii domácích zvířat, rostlin a lidí. Měl by napomáhat rozvíjení schopnosti rozpoznat problém, kriticky myslet, rozhodovat se a přijímat zodpovědnost za svá rozhodnutí a důsledky svých činů. Součástí budou ukázky pro danou lokalitu vhodných přírodních biotopů s vodním prvkem, ekologického pěstování rostlin a prožitkové i vzdělávací prvky," sdělil Vaňáč.

Druhá učebna nazvaná Člověk a příroda bude umístěna na cestě vedoucí od stánku se suvenýry za pokladnami až před objekt bývalé veterinární stanice. Tam se návštěvníci dozvědí, kdy a jak se o přírodu starat, s možností si jednotlivé úkony přímo vyzkoušet a následně sledovat, jaká volně žijící zvířata se v areálu objevují.

Projekt by měl stát 21 milionů korun. Radní města na posledním jednání souhlasili s podáním žádosti o dotaci, která činí 14,7 milionu korun. "Dále počítáme se státním příspěvkem 3,2 milionu korun od ministerstva pro místní rozvoj a zbylé peníze poskytne město," uvedl radní Filip Chvátal (KDU-ČSL). Pokud vše půjde podle plánu, začne zoo učebny budovat na podzim.


reklama

 
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist