https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/v-brnenske-zoo-se-narodil-jelen-milu-pribyli-klokani-bazinni
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

V brněnské zoo se narodil jelen milu, přibyli klokani bažinní

19.4.2017 09:00 | BRNO (ČTK)
Klokani bažinní jsou kontrastně zbarvení, mají hnědočernou srst a mnohem tmavší čenich, přední a zadní nohy a ocas. Mají délku těla až 85 cm, délka ocasu je dalších až 86 cm. / ilustrační foto
Klokani bažinní jsou kontrastně zbarvení, mají hnědočernou srst a mnohem tmavší čenich, přední a zadní nohy a ocas. Mají délku těla až 85 cm, délka ocasu je dalších až 86 cm. / ilustrační foto
V brněnské zoo se ve středu narodil jelen milu, pohlaví zatím chovatelé neznají. Návštěvníci se mohou nově těšit i na pár klokanů bažinných, který dorazil z Belgie. V tiskové zprávě to včera uvedla mluvčí zahrady Gabriela Tomíčková.
 

Kolouch se má podle Tomíčkové čile k světu. Tento druh jelena v přírodě už nežije, byli vyhubeni. Původně se vyskytovali v bažinatých oblastech severovýchodní a východní Číny, v současné době žijí pouze v zoologických zahradách a v několika národních parcích v Číně. Žijí ve stádech a v lidské péči se dožívají až 23 let. Jejich potravou je tráva a listí. V kohoutku měří až 130 cm a samci váží až 250 kg.

Z jedné z belgických zoo přicestoval do brněnské zahrady i páreček klokanů bažinných. "Návštěvníci je uvidí v průchozí expozici, kterou sdílejí spolu s klokany žlutonohými," uvedla mluvčí.

Oba druhy pocházejí z jihovýchodní Austrálie a jsou samotářské povahy. Zatímco klokani žlutonozí mají rádi spíše skalnatý terén, klokani bažinní upřednostňují křovinaté savany. Klokani bažinní jsou kontrastně zbarvení, mají hnědočernou srst a mnohem tmavší čenich, přední a zadní nohy a ocas. Aktivní jsou hlavně v noci, živí se rostlinami. Mají délku těla až 85 cm, délka ocasu je dalších až 86 cm.

"Vzhledem k tomu, že se klokani pomalu adaptují na nové prostředí, prosíme návštěvníky, aby byli ke zvířatům v průchozí expozici ohleduplní," uvedla mluvčí.


reklama

 
Další informace |
Líbil se vám článek? Přispějte si na napsání dalšího.
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist