https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/v-brnenske-zoo-uhynul-ledni-medved-umca-trapily-jej-zuby
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

V brněnské zoo uhynul lední medvěd Umca, trápily jej zuby Video

20.8.2018 00:12 | BRNO (ČTK)
V brněnské zoologické zahradě v sobotu uhynul lední medvěd Umca. Dlouhodobě měl problémy se zuby, v pátek prodělal komplikovanou akutní operaci.
V brněnské zoologické zahradě v sobotu uhynul lední medvěd Umca. Dlouhodobě měl problémy se zuby, v pátek prodělal komplikovanou akutní operaci.
Licence | Všechna práva vyhrazena. Další šíření je možné jen se souhlasem autora
Zdroj | Zoo Brno a stanice zájmových činností
V brněnské zoologické zahradě v sobotu uhynul lední medvěd Umca. Dlouhodobě měl problémy se zuby, v pátek prodělal komplikovanou akutní operaci, život mu ale nezachránila. Novinářům to v sobotu oznámil mluvčí zoo Michal Vaňáč.
 

"Poškození chrupu bylo poměrně rozsáhlé. Umca se po operaci probral a uhynul následující den. Akutnost Umcova stavu bohužel neumožňovala odklad, proto jsme nemohli čekat. Lepší představu o příčinách úhynu budeme mít po pitvě," uvedl Vaňáč.

Umca se narodil v Kazachstánu, do brněnské zoo jej přivezli v srpnu 1999. Stal se pětinásobným otcem, všechny jeho potomky porodila samice Cora.

Medvěd lední je vedle medvěda kodiaka největší žijící pozemní šelma. V přírodě se dožívá věku do 30 let, v lidské péči až 45 let. Ve volné přírodě se počet ledních medvědů odhaduje na 20-25 tisíc kusů. Dnes jsou lední medvědi ohroženi hlavně změnou klimatu.



reklama

 
Další informace |
Líbil se vám článek? Přispějte si na napsání dalšího.
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist