https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/v-bruselu-demonstrovaly-tisice-lidi-kvuli-klimatu
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

V Bruselu demonstrovalo 15 000 lidí kvůli klimatu

13.5.2019 09:50 | BRUSEL (ČTK)
Demonstrace pořádané vlámským občanským hnutím Hart Boven Hard se zúčastnila i řada mladých lidí, kteří pravidelnými čtvrtečními protesty tlačí kabinet k rozhodnějšímu postupu v boji proti klimatickým změnám.
Demonstrace pořádané vlámským občanským hnutím Hart Boven Hard se zúčastnila i řada mladých lidí, kteří pravidelnými čtvrtečními protesty tlačí kabinet k rozhodnějšímu postupu v boji proti klimatickým změnám.
Licence | Všechna práva vyhrazena. Další šíření je možné jen se souhlasem autora
Ulicemi Bruselu včera prošel protestní pochod, jehož účastníci belgickou vládu vyzývali, aby se začala důkladněji zabývat bojem za sociální spravedlnost a ochranu klimatu. Podle agentury AFP se demonstrace zúčastnilo kolem 15.000 lidí. Policie před začátkem akce zadržela několik osob, které u sebe měly kovové předměty, jež mohly podle ní sloužit jako zbraně.
 

Demonstrace pořádané vlámským občanským hnutím Hart Boven Hard se zúčastnila i řada mladých lidí, kteří pravidelnými čtvrtečními protesty tlačí kabinet k rozhodnějšímu postupu v boji proti klimatickým změnám. Tyto protesty ale v poslední době slábnou. Ještě v prosinci a lednu vyšlo kvůli ekologii v Bruselu do ulic přes 60.000 lidí.

Protest se konal jen dva týdny před volbami do Evropského parlamentu, které se budou v Belgii konat zároveň s hlasováním do národního parlamentu. "Chceme vyvinout tlak na kandidáty, ale také na budoucí vládu. Chceme, aby tu po volbách nastala změna kurzu a aby se podnikly ambiciózní kroky spojené s nároky na sociální a klimatickou spravedlnost," řekl jeden z organizátorů Brieuc Wathelet.


reklama

 
Další informace |
Líbil se vám článek? Přispějte si na napsání dalšího.
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist