https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/v-budejovicich-panuje-nevule-kvuli-hypermarketu
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

V Budějovicích panuje nevůle kvůli hypermarketu

25.2.2001 11:30 | ČESKÉ BUDĚJOVICE (ČIA)
Členové českobudějovické radniční koalice z KDU-ČSL a Unie svobody (US) se v minulých dnech tvrdě střetli kvůli budoucnosti hypermarketu Globus, který by měl vzniknout v těsném sousedství výpadovky na Písek. Spor dospěl tak daleko, že ho bude řešit mimořádné jednání společného zastupitelského klubu.
 

Příčinou sporu se stal zápis ze 7. února letošního roku z jednání mezi radnicí a zástupci společností Praha West Investment k. s. a Globus k. s. V dokumentu se mimo jiné uvádí, že představitelé radnice včetně lidoveckého primátora Miroslava Tettera podpoří vzdání se překupního práva na dotčené pozemky a situace bude řešena jiným způsobem, například nájmem. Za tento a další ústupky radnice se Praha West Investment zavázala, že stáhne žalobu na náhradu škody a stížnosti podjatosti, kterou podala po dodatečných změnách územního plánu, které jí bránily v realizaci stavby.

"Zápis je v rozporu se chváleným územním plánem města a s usnesením rady města, které se týkají priorit dopravních staveb ve městě. Navíc se dopředu vzdává výnosu z prodeje pozemků," zdůvodnil výhrady k zápisu schůzky zdroj z vedení českobudějovických unionistů, který si nepřál být jmenován.

"Rozhořčení některých představitelů US je neopodstatněné. Nemůžeme si dovolit zpochybňovat schválený územní plán a platné územní rozhodnutí, které potvrdil i českobudějovický okresní úřad a které hovoří ve prospěch firmy Praha West Investment," reagoval na výhrady unionistů, které směřují proti primátorovi, radní za KDU-ČSL Rudolf Vodička.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist