https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/v-centru-dejvic-chteji-radni-podzemni-garaze-a-nove-namesti
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

V centru Dejvic chtějí radní podzemní garáže a nové náměstí

4.7.2002 14:30 | PRAHA (ČIA)
Velkokapacitní podzemní garáže chce v centru Dejvic postavit radnice Prahy 6. Na jejich financování hodlá zainteresovat obyvatele okolních objektů, které by garáže využívali. Radní tedy oslovili rezidenty a firmy s nabídkou "předplatného" na garážová stání. "Městská část by tak zainvestovala pouze část stavby, na druhé by se podíleli předplatným budoucí nájemníci. Ukázalo se, že tento model financování je schůdný, " řekl dnes pro ČIA mluvčí Prahy 6 Martin Šálek.
 

Pro výstavbu garáží, kde vybudování jednoho stání přijde na půl milionů korun, městská část marně sháněla investora. Předpokládaný investorsko finanční model je podle radních jedním z řešeních hrozícího katastrofálního nedostatku parkovišť v šesté městské části. Garáže v Kafkově ulici by měly být podle vybraného projektu dvoupodlažní s kapacitou zhruba 170 aut. Na povrchu plánují radní vznik nového náměstí a parku, na které uvolní městská část pět milionů.

Podle plánu mají garáže a nové náměstí vyrůst na místě stávajícího parkoviště proti Teologické fakultě. Realizace garáží byla zařazena do lokalizační studie na výstavbu veřejných hromadných garáží na území hlavního města Prahy.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist