https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/v-centru-prahy-na-vltave-je-padesatimetrova-olejova-skvrna
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

V centru Prahy na Vltavě je padesátimetrová olejová skvrna

14.10.2016 12:48 | PRAHA (ČTK)
Licence | Všechna práva vyhrazena. Další šíření je možné jen se souhlasem autora
V centru Prahy na Vltavě plave padesátimetrová olejová skvrna. Hasiči ji ohraničili nornými stěnami, pak místo předali magistrátního odboru životního prostředí. Odborná firma by ji měla odstranit ještě dnes, řekl mluvčí pražského magistrátu Vladimír Řepka.
 

"Pravděpodobným zdrojem je jedenapůllitrová lahev s motorovou naftou, kterou hasiči objevili," řekla mluvčí pražských hasičů. Hasiči úřadu místo předali asi kolem 12:50. Olejová skvrna plave na hladině mezi Karlovým a Mánesovým mostem. Na místě zasahuje i člun městské policie, která dohlíží na zákaz plavby lodí.

Únik nebezpečné látky do řeky pražští hasiči v srpnu cvičili na Rašínově nábřeží. Tehdy trénovali výlov barelů právě s motorovou naftou, z nichž jeden byl poškozený a potopil se pod hladinu. Potom měla na řece vzniknout fiktivní olejová skvrna.


reklama

 
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist