https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/v-centru-prahy-probehne-poprve-vanocni-trh-biopotravin
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

V centru Prahy proběhne poprvé vánoční trh biopotravin

26.11.2001 13:22 | PRAHA (EkoList)
První vánoční Biojarmark se rozhodla uspořádat přímo v centru Prahy Eliška Svobodová z Poděbrad. "Dosud probíhaly podobné trhy v Praze pouze na Barrandově a moje zkušenost je, že si tam chodili nakoupit hlavně lidé, kteří už vědí, oč jde," vysvětlila dnes Svobodová EkoListu, proč se rozhodla vánoční ekologický trh zorganizovat. Podle ní je důležité, aby se o potravinách z ekologického zemědělství dozvěděli i lidé, kteří se k podobným informacím běžně nedostanou. Ekologické potraviny si zájemci budou moci koupit na náměstí Republiky v pátek 30. listopadu od 10 do 18 hodin.
 

"Původně jsem myslela, že se mého nápadu ujme třeba nějaká firma a já jí s organizací jen pomůžu," líčí Eliška Svobodová, jaké byly její první představy. Nakonec ovšem trhy zorganizovala sama za pomoci šumperského svazu Pro-Bio a brněnského ekocentra Veronica. "Pomohl také obvodní úřad Prahy 1, který nám zdarma pronajal prostor a firma K+K Art, která poskytla, také zdarma, stánky," doplňuje Svobodová.

Na pátečním jarmarku bude možné nakupovat biozeleninu, bioovoce, čaje, koření, mošty či víno. Nebudou chybět ani rukodělné vánoční dárečky od dětí z waldorfských škol a klientů chráněných dílen (kde pracují handicapovaní lidé), dřevěné hračky, vánoční stromky v květináčích či svíčky z včelího vosku.

Účast zatím přislíbilo 11 ekologických farmářů, zástupci a děti z osmi waldorfských škol, čtyři řemeslníci a tři knižní nakladatelství.


reklama

 
Jakub Kašpar

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist