https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/v-ceskem-krumlove-vznikne-zavod-na-vyrobu-kosmetiky
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

V Českém Krumlově vznikne závod na výrobu kosmetiky

12.9.2001 16:05 | ČESKÝ KRUMLOV (ČIA)
Závod na výrobu kosmetiky za 532 milionů korun chce v Českém Krumlově stavět německá rodinná firma Schwanhauser Industrie Holding. Informaci zveřejnil brněnský antimonopolní úřad, který společnosti schválil daňové úlevy.
 

Holding Schwan Stabilo má dvě divize. Kromě výroby kosmetiky se zabývá výrobou psacích potřeb. V Českém Krumlově již téměř 10 let vyrábí dřevěné tužky. "Kosmetiku už vyrábíme v některých prostorech tužkařského závodu. Výstavba nového závodu je v investičním plánu," potvrdila informaci jednatelka Schwan Stabilo ČR Viktorie Cipínová. Nový provoz by měl nabídnout v konečné fázi práci až sedmi stovkám lidí.

K zahájení stavby je potřeba vykoupit pozemky od soukromých majitelů a dohodnout se se Správou CHKO Blanský les, na jejímž území průmyslová zóna leží. "Zastupitelstvo záměr schválilo a město bude jednání s ochranáři koordinovat. Máme samozřejmě zájem vyjít investorovi vstříc," uvedl starosta Českého Krumlova Antonín Princ.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist