https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/v-ceskych-budejovicich-opravuji-cistirnu-odpadnich-vod
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

V Českých Budějovicích opravují čistírnu odpadních vod

9.4.2003 15:02 | ČESKÉ BUDĚJOVICE (ČIA)
Rekonstrukce čistírny odpadních vod, zničené při loňských povodních, začala dnes v Českých Budějovicích. Celkové náklady se odhadují na 118,7 milionu korun. Pro ČIA to dnes uvedl technický ředitel společnosti 1. JVS, která provozuje vohohospodářský majetek města, Jiří Heřman.
 

Celkem 85 procent celkové částky město uhradí dotací z fondu Evropské unie (EU) ISPA. Zbytek nákladů zaplatí město jako majitel čističky. Cílem rekonstrukce není jen uvedení čistírny do stavu, v jakém byla před povodněmi. Čistírna by po opravách měla vyhovovat přísným normám, které v České republice začnou platit po vstupu do EU. Stavba, jejímž dodavatelem se na základě výběrového řízení schváleného delegací Evropské komise stala brněnské firma Arko Technology, bude dokončena 12. prosince letošního roku.

Českobudějovická čistírna odpadních vod byla nákladem 84 milionů korun intenzifikována v roce 2000, tak aby splňovala parametry českých norem. Ty však nevyhovují požadavkům, které u nás budou platit po vstupu do EU. Loňské povodně způsobily škodu 120 milionů korun. 1.JVS uvedla vlastním nákladem zhruba 35 milionů korun do konce října čistírnu alespoň do provizorního provozu. 1.JVS, která od roku 1999 patří do skupiny Vivendi Water, působí mimo jiné v Českých Budějovicích, v polipenských obcích a v západních Čechách.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist