https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/v-ceskych-budejovicich-opravuji-hlavni-vodovodni-rady
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

V Českých Budějovicích opravují hlavní vodovodní řady

2.10.2001 16:19 | ČESKÉ BUDĚJOVICE (ČIA)
Výměnou více než 800 metrů dlouhého úseku potrubí začala rekonstrukce hlavních přívodních vodovodních řadů, které zásobují město České Budějovice pitnou vodou. "Jde o první část investičních akcí v rámci našeho závazku proinvestovat do městského vodohospodářského majetku celkem 60 milionů korun," uvedl asistent generálního ředitele 1. JVS Martin Kalač.
 

Rekonstrukce v hodnotě téměř 11 milionů korun by měla být ukončena v lednu příštího roku. Definitivní terénní úpravy by měly být provedeny nejpozději do konce dubna. "Jedná se o výměnu dvou stávajících souběžných azbestocementových potrubí o průměru půl metru za potrubí z tvárné litiny v úseku od vodojemu Hosín I. po křižovatku ulic Na Výsluní a U školky v obci Borek," informoval Kalač. Souběžně budou zahájeny práce na další etapě rekonstrukcí, konkrétně v úseku k velkoobchodu Makro.

Společnost 1. JVS je provozovatelem vodohospodářských sítí zhruba 30 obcí na jihu a západě Čech. Podle počtu zásobovaných obyvatel v počtu 200 tisíc je osmou největší vodohospodářskou společností v České republice. Jejím jediným akcionářem je od roku 1999 společnost CTSE, kterou vlastní nadnárodní vodohospodářské firmy Vivendi Water a Saur se zázemím ve Francii.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist