https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/v-ceskych-budejovicich-se-zacne-projednavat-program-rozvoje-kraje
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

V Českých Budějovicích se začne projednávat Program rozvoje kraje

11.10.2001 08:10 | ČESKÉ BUDĚJOVICE (ČIA)
Veřejné projednání návrhu Programu rozvoje Jihočeského kraje se uskuteční dnes od 16 hodin v českobudějovickém sále Gerbera. "Základní strategický dokument bude v závěru roku předložen ke schválení zastupitelstvu Jihočeského kraje," uvedla tisková mluvčí Krajského úřadu Maria Ptáčková.
 

V následujících letech budou z programu rozvoje vycházet veškeré aktivity Jihočeského kraje, podmiňující rozvoj regionu. "Jihočeský kraj zpracoval dokument ve spolupráci se 150 významnými odborníky, kteří se po osm měsíců scházeli v sedmi pracovních skupinách zaměřených tematicky na životní prostředí, zemědělství, lesnictví, rybářství a rozvoj venkova, vzdělávání, vědu a sport, infrastrukturu, cestovní ruch, kulturu a vnější vztahy, sociální oblast a zdravotnictví a v neposlední řadě podporu a rozvoj podnikání," uvedla Ptáčková. Jako podklad pro nezbytnou aktualizaci sloužil Návrh programu rozvoje územního obvodu Budějovického kraje, který již dříve zpracovala regionální rozvojová agentura RERA, a. s., České Budějovice.

Veřejné projednávání dokumentu, kterému Jihočeský kraj hodlá věnovat celý měsíc říjen, má za cíl poskytnou široké veřejnosti možnost vyjádřit se k jeho obsahu a vznést případné připomínky. Jihočeský kraj se obrací i na obce a celou řadu organizací regionu, o programu bude informovat i sousední kraje a zahraniční partnery v Horním a Dolním Rakousku i v Dolním Bavorsku. Text programu je přístupný na webových stránkách Krajského úřadu Jihočeského kraje na adrese: www.kraj-jihocesky.cz.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist