https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/v-chebu-pribudou-podzemni-kontejnery-na-odpad-i-bez-dotace
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

V Chebu přibudou podzemní kontejnery na odpad, i bez dotace

10.8.2016 12:42 | CHEB (ČTK)
Cheb v centru města vybuduje další podzemní kontejnery na komunální i tříděný odpad. Místo původních pěti stanovišť, na které chtělo město získat dotace, ale budou jen tři, čistě z prostředků města, řekl starosta Petr Navrátil (ČSSD).
 

"Město požádalo o dotaci, ale bohužel jsme nebyli úspěšní. V rozpočtu jsme ale měli připravené peníze na spolufinancování. Ty využijeme na stavbu alespoň tří podzemních kontejnerů. Musíme ale vyhlásit nové výběrové řízení na dodavatele," uvedl.

Náklady na tři kontejnery budou okolo 2,6 milionu korun. Cena se ale ještě v soutěži může změnit.

Cheb postupně vyměňuje běžná stání na kontejnery na odpad v centru města. Z ulici díky tomu mizí klasické popelnice a kontejnery, kolem nichž býval často nepořádek a nahrazují je jen vsypové komíny podzemních kontejnerů. Tři nová hnízda na komunální i tříděný odpad se objeví na třídě Svobody, v Březinově a Provaznické ulici.

Výhodou podzemních kontejnerů je to, že jsou větší a neumožňují prohrabávání odpadu. Vyžadují ale speciální techniku a i jejich vysypávání je komplikovanější.

Pokud se v příštím roce opět objeví dotační titul, z kterého by město mohlo získat peníze na další podzemní kontejnery, Cheb se podle starosty opět o dotace přihlásí.


reklama

 
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist