https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/v-chlumcanech-uz-zaznamenali-41-pripadu-tularemie
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

V Chlumčanech už zaznamenali 41 případů tularémie

16.1.2001 20:00 | PLZEŇ (ČIA)
Již 41 případů tularémie - neboli tzv. zaječího moru - evidují zdravotníci v případu prosincové epidemie v Chlumčanských keramických závodech v okrese Plzeň-jih. Postupným prověřováním lidí, kteří měli od poloviny prosince zdravotní potíže, lékaři v minulém týdnu odhalili dalších 12 nemocných.
 

"Laboratorní rozbory krve pacientů, kteří měli zdravotní potíže nebo jen požádali o kontrolu, ukázaly, že nemocných tularémií je více. Všichni budou muset být přeléčeni silnými antibiotiky a v budoucnosti dlouhodobě sledováni," uvedl závodní lékař Chlumčanských keramických závodů Svatopluk Kováč.

Nakažlivou chorobu, která se na člověka přenáší z hlodavců, odhalili hygienici v lednu letošního roku. V první vlně lidí s vážnějšími potížemi ohlásili 26 dospělých nemocných a tři děti. I přes intenzivní prověřování dodnes není s určitostí znám zdroj, z něhož se choroba rozšířila. Největší podezření je na vodu z vodovodního řádu keramičky.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist