https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/v-cr-je-mozna-nedostatek-skladovacich-kapacit-pro-zemedelce
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

V ČR je možná nedostatek skladovacích kapacit pro zemědělce

23.7.2001 16:53 | PRAHA (ČIA)
Problémy s uskladněním by mohli mít domácí zemědělci u zhruba půl milionu tun komodit z letošní sklizně. Jak totiž vyplývá z republikového přehledu skladovacích kapacit podniků Zemědělského zásobování a nákupu (ZZN) a výsledků šetření skladovacích kapacit v majetku zemědělců, činí v současné době v ČR objem skladovacích kapacit asi 9,3 milionu tun. Potřeba uskladnění komodit se však blíží deseti milionům.
 

Podle přehledu, který má ČIA k dispozici, činí aktuální skladovací kapacity pro zrniny u podniků ZZN celkem 4,358 661 milionu tun. Ostatní sklady mají pak podle podrobného šetření Agrocenzus 2000 kapacitu 4,9 milionu tun.

Letošní zřejmě dobrá sklizeň obilovin však může podle ředitele největší domácí zpracovatelské a obchodní organizace v zemědělství, Františka Janů z AGF Trading, dosáhnout až 7,5 milionu tun v případě zrnin. K tomu je třeba přičíst přibližně 1,1 milionu tun řepky, zhruba 0,1 milionu tun ostatních komodit a dále 1,2 milionu tun komodit na zásobách. "Potřeba uskladnit zemědělské komodity tak činí 9,9 milionu tun," konstatoval Janů.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist