https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/v-decine-registruji-povodnove-skody-za-650-milionu
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

V Děčíně registrují povodňové škody za 650 milionů

13.9.2002 15:06 | DĚČÍN (ČIA)
Na celkem 650 milionů korun byly odhadnuty povodňové škody v hraničním okresním městě Děčín. Jedná se o součet škod na veřejném majetku i majetku právnických a fyzických osob. Na majetku samotného města Děčín byly způsobeny povodňové škody za zhruba 200 milionů korun. "Základním zdrojem náhrad škod na majetcích města bude pojistné plnění pojišťoven. Na zahájení rekonstrukcí jsme už získali pojistné zálohy. Další zdroje chceme získat z povodňových projektů vypisovaných státem případně z fondů Evropské unie," uvedl dnes pro ČIA starosta Vladimír Medek.
 

Přehled povodňových škod předalo město Děčín ústecké krajské samosprávě, která již zaslala celkový souhrn škod za Ústecký kraj vládě. K větším škodám, než se původně očekávalo, došlo při povodni na děčínském zimním stadionu. Podle Medka není vyloučena výměna celého chladícího zařízení kvůli poškozenému chladícímu hadu. Sportovní činnost na zimním stadionu je pro nastávající sezonu vážně ohrožena a děčínští hokejisté a krasobruslaři musí využívat ledové plochy v sousedních městech.

Na sobotu 14. září připravila radnice v Děčíně celodenní mimořádný svoz komunálního odpadu. Většina pracovníků Technických služeb Děčín musela dosud pracovat na odstraňování povodňových škod a u kontejnerů a na veřejných prostranstvích vznikl značný nepořádek.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist