https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/v-decine-zdrazi-mestska-hromadna-doprava
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

V Děčíně zdraží městská hromadná doprava

7.12.2003 10:32 | DĚČÍN (ČIA)
Z deseti na 12 korun podraží od Nového roku základní jízdné v městských autobusech a trolejbusech v Děčíně. Cestující do 15 let zaplatí za jednu jízdu pět korun, což je o dvě koruny více než dosud. Měsíční jízdenka pak zdraží o 90 korun na 350 korun. ČIA o tom informovala mluvčí městského úřadu Romana Silvarová.
 

Cena pololetní jízdenky se zvýší o 600 korun na 1725 korun. Půlroční jízdenka pro mladistvé nad 15 let bude příští rok stát 770 korun, tedy o 200 korun více než letos. Lidé starší 70 let budou nadále jezdit zdarma.

Podle současných statistik využívá MHD v Děčíně zhruba polovina ze 40 tisíc obyvatel města. Děčín v letošním roce hospodaří s vyrovnaným rozpočtem ve výši 763 milionů korun.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist