https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/v-dolech-bilina-skoncil-rekultivacni-rok-2001-podle-planu
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

V Dolech Bílina skončil rekultivační rok 2001 podle plánu

5.1.2002 14:27 | BÍLINA (ČIA)
Stanovený plán rekultivací se v roce 2001 podařilo splnit Dolům Bílina (DB) na Teplicku, které jsou součástí důlní společnosti Severočeské doly Chomutov. Vedoucí referátu rekultivací DB Vratislav Ondráček ČIA řekl, že rekultivace se prováděly na 1195 hektarech bývalých důlních ploch na Teplicku a v okrese Most. Zcela dokončit se podařilo nákladem 171 milionů korun práce na 64,5 hektaru ploch.
 

"Rekultivační rok 2001 byl pro nás příznivý. Protože často pršelo, vysázené porosty lesních sazenic se na rekultivovaných plochách dobře ujaly a byl minimální úhyn sazenic. Nyní se projekčně připravujeme na rekultivaci dalších 33,4 hektaru nových ploch. Na sanace a rekultivace má být letos vynaloženo opět zhruba 170 milionů korun," dodal Ondráček. Práce největšího rozsahu se uskuteční na Radovesické výsypce a na vnitřní výsypce lomu Bílina. Pracovníci rekultivací budou nadále úzce spolupracovat z odborníky z České zemědělské univerzity z Prahy.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist