https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/v-dukovanech-se-naplno-rozjel-novy-trenazer
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

V Dukovanech se naplno rozjel nový trenažér

1.2.2001 11:10 | DUKOVANY (ČIA)
Nový trenažér pro výcvik řídícího operativního personálu uvedli ve středu 31. ledna do plného provozu v Jaderné elektrárně Dukovany (JEDU) na Třebíčsku. Zahájením provozu se přitom podle technického ředitele elektrárny Aleše Johna na Moravu přesunula i poslední část výuky personálu JEDU ze slovenské Trnavy. Tam byl až dosud výcvikový trenažér pro jaderné elektrárny někdejšího Československa.
 

Trenažér, který je kopií dozorny druhého reaktorového bloku, přišel elektrárnu na téměř 400 milionů Kč. Vzhledem k předpokládanému provozu elektrárny do roku 2025 však jde podle zdrojů z vedení společnosti o smysluplnou investici. Trenažér byl uveden do zkušebního provozu v srpnu loňského roku. Tříletou licenci k plnému provozu pak udělil dukovanské elektrárně Státní úřad pro jadernou bezpečnost (SÚJB) koncem roku 2000.

Jaderná elektrárna Dukovany je součástí elektrárenské společnosti ČEZ, v současné době zaměstnává zhruba 1640 pracovníků. Od počátku činnosti v roce 1985 dodala do sítě více než 180 miliard kilowatthodin elektrické energie.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist