https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/v-havirove-vybrali-osm-lokalit-pro-volny-pohyb-psu
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

V Havířově vybrali osm lokalit pro volný pohyb psů

29.9.2001 10:49 | HAVÍŘOV (ČIA)
Osm lokalit pro volný pohyb psů bude od 1. října výrazně označen tabulemi v Havířově na Karvinsku. Zastupitelé města tak změnili vyhlášku, která původně majitelům psů přikazovala vodit zvířata výhradně na vodítku a s náhubkem. "Původní vyhláška z léta vyvolala velkou nevoli majitelů psů, tak ji město přehodnotilo," uvedla pro ČIA mluvčí havířovské radnice Jana Nováková. Diskuse na dané vypukla poté, co pes bojového plemene v červnu pokousal na ulici čtyřletou holčičku a těžce ji zranil.
 

Radní původně vybrali devět lokalit, kde by psi mohli volně pobíhat. "Zastupitelé jich nakonec schválili pouze osm. Jedno z míst je podle nich příliš blízko dětského hřiště, kde by psi mohli ohrozit bezpečnost návštěvníků," doplnila mluvčí. Podle Novákové je nyní průvodce psa povinen vodit jej na veřejném prostranství na vodítku s nasazeným náhubkem a viditelnou evidenční známkou. "Volný pohyb psů, opět vždy opatřených evidenční známkou, je od počátku října možný pouze na vyčleněných plochách označených cedulí s nápisem, že uvedený prostor je vyhrazen pro volný pohyb psů," řekla Nováková.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist