https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/v-havlickove-brode-dnes-zprovoznili-obchvat
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

V Havlíčkově Brodě dnes zprovoznili obchvat

6.6.2003 20:23 | HAVLÍČKŮV BROD (ČIA)
Severovýchodní obchvat města byl dnes oficiálně zprovozněn v Havlíčkově Brodě. Délka obchvatu je 2,4 kilometru a stavba přišla na 220 milionů korun. Nosná část byla hrazena ze státního rozpočtu. Finančními prostředky ve výši sedm milionů korun přispělo město Havlíčkův Brod. ČIA to dnes potvrdila tisková mluvčí Městského úřadu v Havlíčkově Brodě Světlana Pátková.
 

"Je to velmi pozitivní informace. Konečně ulevíme přetíženému centru města," řekla Pátková. Středem Havlíčkova Brodu totiž každý den projíždí 18 tisíc aut a město je zcela neprůjezdné. V dopravní špičce se na některých místech tvoří až dvoukilometrové fronty. "Je to skutečně neúnosná situace. Se stavaři jsme se domluvili, že musí nejdříve pracovat na vlastní komunikaci. Protihlukové úpravy a sadové úpravy budeme dodělávat postupně," dodala Pátková.

Výstavba obchvatu patří mezi největší havlíčkobrodské investiční akce za posledních 10 let. Město ji společně s dalšími úřady připravovalo od konce roku 1995. V současné době je zpracována studie na pokračování obchvatu, a to jihovýchodní části. S její realizací je počítáno zhruba za pět let.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist