https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/v-hradci-kralove-probiha-rozsahla-revitalizace-starych-panelaku
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

V Hradci Králové probíhá rozsáhlá revitalizace starých paneláků

11.10.2001 14:18 | HRADEC KRÁLOVÉ (ČIA)
Dvanáct nových bytových jednotek předal tento týden do užívání magistrát v Hradci Králové. ČIA o tom informoval tiskový mluvčí hradeckého magistrátu Jan Krejza. Tímto krokem pokračuje koncepce bytové politiky přijaté zastupitelstvem města.
 

Nové byty vznikly jako střešní nástavby na dvou panelových domech ze 60. let na královéhradeckém Slezském předměstí. Současně s budováním bytů prošly čtyři desítky staré paneláky rozsáhlou revitalizací. "Náklady na jejich rekonstrukci přišly na 34 milionů korun. V dohledné době připravujeme ještě revitalizaci dalších tří panelových domů," řekl Krejza.

Na budování bytových jednotek dostalo město státní dotaci ve výši 3,84 milionu korun, další milion činila dotace na energetické úspory. V revitalizačním programu by město chtělo pokračovat i v příštím roce. Záležet však bude na tom, kolik prostředků v rozpočtu uvolní zastupitelstvo.

V Hradci Králové by se letos mělo podle plánů radnice začít stavět přibližně 220 nových bytů, z toho 143 bytů by mělo být letos dokončeno. Podle bytové komise města chybí v Hradci Králové přibližně čtyři tisíce bytů. Zatímco v Evropské unii připadají na byt 2,3 obyvatele, v Hradci Králové to je 2,7 obyvatele.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist