https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/v-hradci-kralove-vznikne-supermarket-a-nove-komunikace
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

V Hradci Králové vznikne supermarket a nové komunikace

5.6.2002 16:16 | HRADEC KRÁLOVÉ (ČIA)
Nový supermarket nadnárodní sítě LIDL vznikne příští rok v Hradci Králové poblíž podniku Petrof mezi sídlišti Moravské Předměstí a Malšovice. ČIA o tom dnes informoval ředitel magistrátního Úseku rozvoje města Jan Vachata.
 

Ačkoliv svým rozsahem nebude LIDL konkurovat zaběhlým velkým obchodním střediskům, jedná se podle Vachaty o strategickou stavbu. Součástí smlouvy s městem je totiž závazek investora, že z velké části na své náklady připraví i komunikace v této oblasti, což městu otevírá prostor pro novou bytovou výstavbu. "Z toho důvodu se mi tato investice zdá poměrně strategická. Prostor pro bytovou výstavbu byl v této lokalitě dosud zablokován," řekl Vachata. Ten očekává, že nové komunikace celkově přispějí k rozvoji dosud opomíjené části města. "Toto je první vlaštovka, která by se tam měla objevit," dodal Vachata.

Celková investice je odhadována na zhruba 30 milionů korun, z toho pět milionů půjde na přípravu komunikací. Nový obchod LIDL zaměřený především na prodej potravin by měl být otevřen již v roce 2003.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist