https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/v-hradci-kralove-zacne-vystava-o-doprave-na-prelomu-stoleti
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

V Hradci Králové začne výstava o dopravě na přelomu století

6.11.2000 10:10 | HRADEC KRÁLOVÉ (EkoList)
Páteční shromáždění ke Dni bez aut v Hradci Králové zaujalo občany méně než zároveň probíhající předvolební agitace Občanské demokratické strany (ODS). Podle jednoho z organizátorů byla sice návštěvnost vyšší než v uplynulých osmi letech (podle jeho vlastních slov to znamená, že účastníků bylo více než policistů), avšak ani tak "nebyla valná". Kromě dětí, které se zapojily do "Školy bezpečné jízdy" - překážkové dráhy, která měla prokázat jejich obratnost v jízdě na kole, se na Ulrichově náměstí sešli zejména obdivovatelé hasičské techniky a novináři.
 

Na stejném náměstí také děti s rouškami na obličejích, které symbolizovaly vliv automobilismu na kvalitu ovzduší, rozdávaly letáky přibližující dopady individuální automobilové dopravy na životní prostředí. Na letácích se také lidé mohli v jakési anketě vyjádřit ke konkrétním nesnázím, které je v jejich městě v oblasti dopravy trápí, či navrhnout změnu ve stávajícím systému cyklistických stezek.

Podle pořadatelů byla propagace dostatečná, zvláště v Českém rozhlase Hradec Králové v pořadu "Na pavlači" byla tématika automobilismu podrobněji probrána, včetně upozornění na to, že se bude konat Den bez aut. Od 6. do 20. prosince se má navíc v hradeckém Novém Adalbertinu konat výstava pod názvem: "Auto, člověk a krajina na konci století", zapůjčená z mnichovského Goethe Institutu a rozšířená zvláště o problematiku dopravy v královéhradeckém regionu.

Na propagaci a organizaci Dne bez aut se v Hradci Králové podílela východočeská pobočka Společnosti pro trvale udržitelný život (STUŽ) spolu s Dopravním podnikem města Hradce Králové, Hasičským záchranným sborem za podpory Nadace Partnerství.


reklama

 
Jitka Boušková

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist