https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/v-hrensku-se-na-sanaci-skal-pracovalo-i-behem-vikendu
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

V Hřensku se na sanaci skal pracovalo i během víkendu

10.3.2002 15:34 | HŘENSKO (ČIA)
Sanační práce v dolní části obce Hřensko na Děčínsku pokračují i během tohoto víkendu. Vedoucí sanačního zásahu Pavel Veselý z Hasičského záchranného sboru v Děčíně ČIA řekl, že hasiči a vojáci ze specializovaného útvaru z Rakovníka už vyčistili prostor hřenské obecní tržnice. Zároveň v rámci přípravných prací v lokalitě hotelu Klepáč vybudovali lešení a lanovku na přepravu materiálu a techniky. V této oblasti je vyhlášen stav nebezpečí a několik desítek lidí bylo v minulých dnech evakuováno.
 

Uprostřed tohoto týdne byla ukončena sanace dvou skalních bloků v lokalitě penzionu Lugano. Zde byl zrušen stav nebezpečí a lidé se mohli vrátit do hotelů, penzionů a rodinných domů. V této lokalitě byla využita technika odstřelů. Při sanaci v dolní části Hřenska se odstřely využívat nebudou a skalní bloky mají být ukotveny.

Přednosta Okresního úřadu v Děčíně Jiří Benedikt požádal 6. března vládu o prodloužení stavu nebezpečí v této oblasti do konce prvního pololetí roku 2002. Benedikt odhaduje náklady na sanaci od 50 do 100 milionů korun.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist