https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/v-jablonci-podrazi-predplatne-v-mestske-doprave
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

V Jablonci podraží předplatné v městské dopravě

2.12.2002 10:26 | JABLONEC NAD NISOU (ČIA)
Předplatné na městskou hromadnou dopravu v Jablonci nad Nisou bude od Nového roku dražší. ČIA o tom informoval zástupce jabloneckého starosty Radovan Louda. "Ke zvýšení jízdného jsme přistoupili, abychom nemuseli v příštím roce zvyšovat příspěvek města na provoz městské hromadné dopravy," vysvětlil. Dodal, že předplatné ve městě naposledy zdražilo před dvěma lety.
 

Měsíční jízdenka v jabloneckých autobusech se jednotně zdraží o desetikorunu a čtvrtletní o 30 korun. Relativně nejvíce se tak cestování prodraží seniorům nad 70 let, kteří zaplatí za měsíční jízdenku 50 korun na místo dosavadních 40 a za čtvrtletní 130 korun místo stokoruny. Cena jednotlivých jízdenek zůstane beze změny. Za dvacetiminutovou jízdu občané stále zaplatí osm korun za čtyřicetiminutovou o tři koruny více a hodinová jízda bude stát i nadále 14 korun.

Provozovatelem městské dopravy v Jablonci a šesti přilehlých obcích je jablonecká ČSAD. Občané s předplatným mohou využívat k cestám nejen červených městských, ale do určité vzdálenosti i modrých meziměstských autobusů této společnosti. Každá obec, pro kterou toto pravidlo platí, přispívá na dopravu částkou 630 korun na občana za rok. Na 16 autobusových linkách přepraví městská doprava ročně kolem 12 milionů cestujících.

Jablonec nad Nisou hospodaří letos s příjmy ve výši 1,1 miliardy korun. Letošní příspěvek na městskou dopravu činil podle Loudy 45 milionů korun, z toho šest milionů na tramvajovou dopravu do sousedního Liberce a šest milionů bylo určeno na nákup nových autobusů. V příštím roce by měl příspěvek zůstat zhruba na stejné úrovni.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist