https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/v-jete-dnes-konci-dynamicke-zkousky-odstaveni-cerpadel
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

V JETE dnes končí dynamické zkoušky odstavení čerpadel

10.9.2001 12:23 | PRAHA/TEMELÍN (ČIA)
Poslední ze čtyř hlavních cirkulačních čerpadel jaderné elektrárny Temelín (JETE) bude dnes odstaveno v rámci dynamických zkoušek provozu se sníženým počtem čerpadel. "Před touto zkouškou bude odpojena turbína a výkon reaktoru bude snížen až na úroveň tří procent," uvedl tiskový mluvčí JETE Milan Nebesář.
 

Temelínští technici během víkendu postupně odzkoušeli provoz prvního bloku při odstavení turbonapájecích čerpadel a sledovali reakce systému na tuto nestandardní situaci. Část zkoušek při práci pouze dvou nebo tří čerpadel byla provedena také s turbosoustrojím připojeným na generátor. Výkon se pohyboval mezi 250 a 400 MW.

V neděli byl výkon reaktoru snížen na 20 procent a turbosoustrojí odpojeno od sítě. "Byly tak vytvořeny výchozí podmínky pro realizaci zkoušek zásahu ochran přepouštěcí stanice do kondenzátoru v ručním a automatickém režimu," vysvětlil Nebesář.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist