https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/v-jihlave-hasici-v-noci-dohasili-elektroodpad-skoda-je-pet-milionu
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

V Jihlavě hasiči v noci dohasili elektroodpad, škoda je pět milionů

30.3.2020 00:13 (ČTK)
Hasiči v sobotu před pátou hodinou zlikvidovali v jihlavské části Hruškové Dvory požár elektroodpadu (na snímku) ve firmě, která se zabývá jeho recyklací.
Hasiči v sobotu před pátou hodinou zlikvidovali v jihlavské části Hruškové Dvory požár elektroodpadu (na snímku) ve firmě, která se zabývá jeho recyklací.
Licence | Všechna práva vyhrazena. Další šíření je možné jen se souhlasem autora
Zdroj | HZS Kraje Vysočina
Hasiči v sobotu před pátou hodinou zlikvidovali v jihlavské části Hruškové Dvory požár elektroodpadu ve firmě, která se zabývá jeho recyklací. Hořet začalo v pátek odpoledne, kvůli měření škodlivých látek v ovzduší přijela chemická laboratoř z Tišnova. Podle mluvčí krajských hasičů Petry Musilové nebyl nikdo zraněný. Příčinu vzniku požáru hasiči zjišťují. Škodu odhadli na pět milionů korun.
 

Oznámení o požáru několika tun elektroodpadu přijala operátorka tísňové linky v pátek kolem 16:30. Vyhlášený byl druhý stupeň požárního poplachu.

Kvůli kouři vyzvalo město obyvatele, aby zavřeli okna a nevětrali. Na místě zasahovalo několik jednotek hasičů s cisternovými stříkačkami a další technikou. Lokalizovat požár se jim podle mluvčí podařilo hodinu před půlnocí, požárem zasažený odpad pak vyvezli ze skladovacích boxů.


reklama

 
Další informace |
Líbil se vám článek? Přispějte si na napsání dalšího.
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist