https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/v-jindrichove-hradci-se-rozjela-nova-linka-na-trideni-pet-lahvi
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

V Jindřichově Hradci se rozjela nová linka na třídění PET lahví

2.8.2001 16:52 | JINDŘICHŮV HRADEC (ČIA)
Novou linku na třídění PET lahví spustila v Jindřichově Hradci společnost Tesco, která sváží ve městě a okolí komunální odpad. "Do linky jsme investovali 2,7 milionu korun," uvedl pro ČIA spolumajitel firmy Vladimír Kos.
 

Linka může měsíčně vytřídit až 50 tun odpadu. "K instalaci linky jsme byli donuceni jednak zvyšujícím se objemem PET lahví v odpadu a jednak požadavkem zpracovatele, který požaduje tříděné lahve," uvedl Kos. Společnost zatím sváží kolem 18 tun umělohmotného odpadu, a tak linka bude zpočátku třídit také papír. "Kapacita bude zpočátku využita ze tří pětin," dodal Kos.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist