https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/v-jizerskych-horach-dnes-zacala-peticni-akce-proti-sestidenni
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

V Jizerských horách dnes začala petiční akce proti Šestidenní

18.3.2002 15:39 | LIBEREC/PRAHA (EkoList)
Proti konání mezinárodní motocyklové šestidenní soutěže Enduro 2002 se postavila koalice ekologických organizací z Libereckého kraje S.O.S. Jizerské hory. Dnes její členové zahájili podpisovou petiční kampaň proti Šestidenní. Důvodem je fakt, že by soutěž podle aktivistů nenávratně poškodila přírodu Liberecka a Jablonecka.
 

"Například řada míst, která byla pořadateli označena jako zcela nekonfliktní, se při terénním šetření ukázala jako naprosto nežádoucí pro aktivity motocyklového sportu. Petice je proto také reakcí na jednání pořadatelů. Vzhledem ke značnému rozsahu možných negativních dopadů případného uspořádání Šestidenní předpokládáme, že svoje podpisy pod petici budou připojovat lidé nejen z našeho regionu, ale z celé ČR," komentuje za sdružení S.O.S. Jizerské hory obavy z plánu společnosti ISDE, která chce soutěž uspořádat, předsedkyně ekologické organizace Děti Země Simona Jašová.

Petice, adresovaná vládě, radě a zastupitelstvu Libereckého kraje, pořadateli Endura 2002 a městu Jablonec nad Nisou se staví "zásadně proti přípravám a samotnému pořádání mezinárodní motocyklové soutěže Enduro 2002 na území Libereckého kraje".

Lidé, kteří se záměrem uspořádat v Jizerských horách motocyklovou soutěž nesouhlasí, mohou zatím petici podepsat na čtyřech místech v Liberci a v informačním centru v Českém Dubu. "Zájem je veliký. Začínají se sbírat první podpisy a veřejnost i odborníci nás neustále upozorňují na další případy negativního působení motorkářů v přírodě", tvrdí Jan Korytář se sdružení Staří ochránci Jizerských hor.

Představitelé Libereckého kraje však zvažují, že pořádání Šestidenní naopak podpoří. "Je to velká akce, která může být přínosem pro rozvoj cestovního ruchu v regionu," řekl například právě dnes agentuře ČIA liberecký krajský radní, zodpovědný za turistický ruch, Jaroslav Zámečník (ODS).


reklama

 
Jakub Kašpar

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist