https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/v-jiznich-cechach-jde-letos-do-dopravni-infrastruktury-necela-miliardu-korun
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

V jižních Čechách jde letos do dopravní infrastruktury necelá miliardu korun

24.8.2001 17:10 | ČESKÉ BUDĚJOVICE (ČIA)
Necelá miliarda korun bude letos investována do dopravní infrastruktury v Jihočeském kraji. "Jedná se ale o území původního Jihočeského kraje, tedy i s okresem Pelhřimov. Teprve od příštího roku přebírá tuto agendu Krajský úřad Jihočeského kraje," uvedl technický náměstek českobudějovické správy Ředitelství silnic a dálnic ČR Miloslav Franěk.
 

Na investiční akce je letos vyčleněno 501 milionů korun. "Z toho je 368 milionů ze Státního fondu dopravní infrastruktury, 60 milionů pokryjí úvěry Evropské investiční banky a 73 milionů jde z programu Phare," vysvětlil Franěk. Dalších 457 milionů je vyčleněno na tzv. neinvestiční akce, tedy opravy silnic a mostů. "Třista třicet milionů poskytla Evropská investiční banka a 127 milionů je ze zmíněného státního fondu," podotkl náměstek.

"Tyto peníze byly použity především na opravy českobudějovického úseku silnice E 55 z Prahy na Dolní Dvořiště, dále na silnice první třídy od Jarošova na Olešnou na Jindřichohradecku a úsek Černá v Pošumaví - Želnava v okresech Český Krumlov a Prachatice. U těchto oprav letos většinu pokrývá půjčka Evropské investiční banky, ale pokračování v příštím roce už musíme hradit ze státních peněz," doplnil.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist