https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/v-kanadskem-oceaniu-uhynulo-od-roku-2019-celkem-15-kytovcu
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

V kanadském oceániu uhynulo od roku 2019 celkem 15 kytovců

26.8.2023 20:08 | OTTAWA (ČTK)
Z uhynulých zvířat bylo 13 běluh severních, jeden delfín a Kiska - "nejosamělejší kosatka na světě".
Z uhynulých zvířat bylo 13 běluh severních, jeden delfín a Kiska - "nejosamělejší kosatka na světě".
Foto | InnerCore / Flickr
Celkem 15 kytovců uhynulo od roku 2019 v oblíbeném kanadském oceániu a tematickém parku. Marineland se stal opakovaně terčem kritiky od ochránců přírody, podle nichž tu žijí živočichové v nevyhovujících prostorách, nekvalitní vodě a ošetřovatelé je týrají a zneužívají. Od ledna 2020 provinční služba pro ochranu zvířat v Ontariu provedla v Marinelandu celkem 160 inspekcí. Vyplývá to ze zjištění tiskové agentury Canadian Press.
 

Z uhynulých zvířat bylo 13 běluh severních, jeden delfín a Kiska - "nejosamělejší kosatka na světě", která uhynula na bakteriální infekci po čtyřech desetiletích v zajetí, z nichž dvanáct let strávila v izolaci. Příčina úhynu zbylých 14 kytovců není známá.

Marineland, který zahájil provoz v roce 1961, je také domovem suchozemských zvířat včetně medvědů, bizonů a jelenovité zvěře. Začátkem letošního roku obvinily provinční úřady Marineland kvůli tomu, že nezajistil odpovídající výběhy a přístup k vodě pro své tři medvědy baribaly.


reklama

 
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist