https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/v-kladne-ma-vyrust-nejvetsi-spalovna-odpadu-v-ceske-republice
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

V Kladně má vyrůst největší spalovna odpadu v České republice

24.8.2001 18:14 | KLADNO (ČIA)
Na místě bývalých koksoven v kladenských hutích Koněv plánuje společnost Vanex výstavbu spalovny odpadů. Projekt trvá už pět let, nyní ale dochází k jeho postupnému oživení. "Jednáme o odprodeji pozemku o rozloze 15 tisíc metrů čtverečních spolu s projektem spalovny strategickému partnerovi," potvrdil Vladimír Vršecký ze společnosti Vanex.
 

Spalovna za 200 milionů korun měla vyrůst už v roce 1997, Státní fond životního prostředí ale neměl kvůli povodním peníze na potřebnou dotaci. "Před rokem jsme zažádali o stavební povolení, vzhledem ke snížení kapacity z předpokládaných ročně spálených pěti tisíc kilotun ovšem musí ministerstvo životního prostředí potvrdit platnost stávající studie a kladného posudku vlivu na životní prostředí," doplnil Vršecký, podle kterého bude do měsíce jasné, zda dojde k prodeji projektu a jeho následnému naplnění. Spalovnu odpadů má investor doplnit o recyklační linku, která by navázala na linku separační. Její výstavbu v září zahájí kladenský magistrát. "Recyklační linka by záměr prodražila o několik desítek milionů korun," dodal Vršecký s tím, že provoz bude splňovat nejpřísnější hygienické normy Evropské unie.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist