https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/v-koline-na-autobusovem-nadrazi-budou-dobijeci-stanice
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

V Kolíně na autobusovém nádraží budou dobíjecí stanice

26.3.2018 07:05 | KOLÍN (ČTK)
Nové dobíjecí stanice pro elektromobily vzniknou letos také v Mladé Boleslavi. Jejich investorem je energetická společnost Ško-Energo. Firma ve spolupráci s magistrátem vytipovala ve městě 30 vhodných lokalit. V letošním roce instaluje prvních pět stanic, jednu například u budovy radnice. / Ilustrační foto
Nové dobíjecí stanice pro elektromobily vzniknou letos také v Mladé Boleslavi. Jejich investorem je energetická společnost Ško-Energo. Firma ve spolupráci s magistrátem vytipovala ve městě 30 vhodných lokalit. V letošním roce instaluje prvních pět stanic, jednu například u budovy radnice. / Ilustrační foto
Licence | Všechna práva vyhrazena. Další šíření je možné jen se souhlasem autora
Zdroj | ČEZ
Společnost ČEZ chce v Kolíně postavit dobíjecí stanice pro elektromobily. Hodlá je vybudovat během současné rekonstrukce autobusového nádraží. Kolín firmě dlouhodobě pronajme pozemek, na kterém budou dobíjecí stanice stát, řekl starosta Vít Rakušan (Změna pro Kolín). Zatím půjde o první dvě stanice.
 

Budou vedle nynějšího parkoviště. Kolín již dříve uvažoval o tom, že dobíjecí stanice na několika místech ve městě vybuduje sám, finančně výhodnější je ale pro radnici přenechat investici firmě ČEZ. "My to považujeme za věc, která teď ještě není tolik aktuální, ale myslíme si, že během deseti až 15 let to bude velmi aktuální," řekl Rakušan.

Nové dobíjecí stanice pro elektromobily vzniknou letos také v Mladé Boleslavi. Jejich investorem je energetická společnost Ško-Energo. Firma ve spolupráci s magistrátem vytipovala ve městě 30 vhodných lokalit. V letošním roce instaluje prvních pět stanic, jednu například u budovy radnice.

Až tisíce stanic pak Ško-Energo vybuduje přímo v závodě mladoboleslavské automobilky. Investorem bude Škoda Auto, náklady se budou pohybovat ve stamilionech. Firma chce být připravena na chvíli, kdy začne ve svých závodech vyrábět elektromobily. První elektrifikovaný sériový model značky Škoda na trh vstoupí již v roce 2019. Půjde o Škodu Superb s plug-in hybridním pohonem, který bude sjíždět z linky v závodě v Kvasinách. Vozy s čistě elektrickým pohonem chce firma v Mladé Boleslavi vyrábět od roku 2020.


reklama

 
Další informace |
Líbil se vám článek? Přispějte si na napsání dalšího.
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist