https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/v-koline-vznikne-nejvetsi-prumyslova-zona-v-cr
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

V Kolíně vznikne největší průmyslová zóna v ČR

29.5.2001 18:26 | KOLÍN (ČIA)
Průmyslová zóna mezi Kolínem a blízkou obcí Ovčáry, kterou město nabízí německé automobilce BMW, se zvětší z 250 na 400 hektarů, a bude tak největší v České republice. Jak uvedla kolínská starostka Zdeňka Majerová, o tom, zda koncert v této lokalitě postaví továrnu pro přibližně 5000 zaměstnanců, se rozhodne nejpozději v červenci.
 

Kolínská radnice si už zajistila předkupní právo ke všem pozemkům. Jednání s 300 vlastníky včetně podepisování smluv trvala zhruba čtyři měsíce. Možnou finanční podporu při výkupu pozemků bude v nejbližší době projednávat vláda. Náklady města na přípravu zóny se budou pohybovat kolem 100 milionů korun.

Kolín se o investici ucházel společně s dalšími 180 lokalitami z celé Evropy. S ostatními uchazeči podle Majerové prý automobilka již nepočítá. Největší česká průmyslová zóna vznikne v Kolíně i v případě, že BMW zde nakonec továrnu nepostaví. O podnikání v průmyslové zóně mají zájem někteří další investoři.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist